Samo jedna nedelja dijeli ga od teniske vječnosti! Novak na korak od apsolutnog rekorda legendarne Štefi Graf!

Samo jedna nedelja dijeli ga od teniske vječnosti! Novak na korak od apsolutnog rekorda legendarne Štefi Graf!

Srpski teniser Novak Đoković započeo je danas 376. nedjelju na prvom mjestu ATP liste i samo ga jedna sedmica dijeli od apsolutnog rekorda koji sa 377. nedjelja u vrhu drži legendarna Njemica Štefi Graf.

Đoković je na prvom zadržao 7.070 bodova, drugi je Španac Karlos Alkaras sa 6.730, dok je treći Grk Stefanos Cicipas sa 5.940 bodova na svom kontu.

Iza vodeće trojke slijede Norvežanin Kasper Rud, Rus Andrej Rubljov i Španac Rafael Nadal. Tejlor Fric i Feliks Ože-Alijasim su zamijenili mjesta, pa je sada Amerikanac sedmi a Kanađanin osmi teniser svijeta, a najboljih deset na svijetu kompletiraju Danac Holger Rune i Poljak Hubert Hurkač.

ATP lista:

1. Novak Đoković (Srbija) 7.070 bodova
2. Karlos Alkaras (Španija) 6.730
3. Stefanos Cicipas (Grčka) 5.940
4. Kasper Rud (Norveška) 5.515
5. Andrej Rubljov (Rusija) 4.065
6. Rafael Nadal (Španija) 3.815
7. Tejlor Fric (SAD) 3.455
8. Feliks Ože-Alijasim (Kanada) 3.260
9. Holger Rune (Danska) 3.136
10. Hubert Hurkač (Poljska) 2.950

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.