Kordić: Mandić donosi pomirenje i potrebnu stabilnost
Simonida Kordić

Kordić: Mandić donosi pomirenje i potrebnu stabilnost

Crnoj Gori je dosta totalitarizma i politike podjela i potreban joj je predsjednik koji će je voditi putem pomirenja, a to je lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, rekla je za Adria televiziju poslanica Demokratskog fronta Simonida Kordić i dodala da će pomirenje Crne Gore donijeti i nužno potrebnu stabilnost.

Kordić ističe da predsjednički kandidat i budući predsjednik Crne Gore mora da ima ozbiljnost, dostojanstvo, značajno političko iskustvo, poznavanje naroda, dijeljenje sudbine sa narodom u proteklom periodu koje ga čini sposobnim da prepozna koji su istinski problemi naroda, a to je, napominje, upravo Mandić.

“Upravo te vrline su vrline koje narodni kandidat ima i po mom mišljenju, a i mišljenju i stavu DF-a da je on kandidat kojeg je DF predložio i koji će kroz obavljanje funkcije predsjednika doprinijeti upravo tome, svojim iskustvom, ličnim gravitasom i političkim nasljeđem, što je ono donijelo da dođe do pomirenja i da dođemo do toga da smo svi konačno ravnopravni“, saopštila je Kordić.

Vrlo su, naglasila je, jasni i u vezi sa vanrednim parlamentarnim izborima – ukoliko se ne riješi pitanje izvršne vlasti oni su, kaže, prosto nužnost.

“Ne možemo imati ovakav limbo politički u kojem imate vladu u koju ne podržava parlament, to je sada zasebno pitanje, ali je legitimno pitanje da se riješi taj dio političke krize“, zaključila je Kordić.

Predsjednički izbori održaće se 19. marta, a eventualni drugi krug izbora održao bi se 2. aprila.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.