Mešihat Islamske zajednice otvorio žiro račun za pomoć narodu u Turskoj i Siriji
Foto: Reuters

Mešihat Islamske zajednice otvorio žiro račun za pomoć narodu u Turskoj i Siriji

Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori saopštio je da će omogućiti da se narodima Turske i Sirije pomogne u novcu putem njihovog žiro računa.

“Prirodne nepogode, nesreće i iskušenja uvijek probude u čovječanstvu osjećaj čovječnosti. Znamo da za saniranje posljedica stravičnog zemljotresa u danima koji predstoje, potrebno je mnogo energije, resursa i dobre volje. Dokazana darežljivost i humanost turskog naroda i države stigla je u mnoge krajeve svijeta, pa i do nas”, navodi se u saopštenju

Pozvali su da makar dio tog dobročinstva uzvratimo.

“Baš zato što će u saniranju trajnih posljedica zemljotresa biti potrebno dosta novca, omogućićemo da se narodima Turske i Sirije pomogne u novcu putem žiro računa Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori i džumanskih sergija”, pojasniili su iz Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori.

Pozvali su sve imame na terenu, da u svim džamijama u Crnoj Gori, u petak 10. februara. 2023. godine nakon džuma namaza organizuju sergije za pomoć turskom i sirijskom narodu.

“Broj žiro računa za uplate: 510-1076-13. Crnogorska komercijalna banka – Sa naznakom: Za narod Turske i Sirije”, naveo je on.

Instrukcije za uplate iz inostranstva su na fotografiji.

IMG20230208WA0004

IMG20230208WA0005

Foto: Mešihat Islamske zajednice

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.