Joković: Raduje što Knežević ide stopama SNP-a, zalažemo se za formiranje nove Vlade
Vladimir Joković

“Da sjednemo i da se dogovorimo kome šta pripada“

Joković: Raduje što Knežević ide stopama SNP-a, zalažemo se za formiranje nove Vlade

Predsjednik SNP-a i potpredsjednik Vlade Vladimir Joković kazao je, komentarišući poziv Milana Kneževića da se obnovi parlamentarna većina, izabere nova vlada i izglasa Zakon o lokalnoj samoupravi, "da se raduje što Milan Knežević ide stopama SNP-a".

“Mi smo prvi uputili taj poziv i dobro je što ima i drugih koji razmišljaju i konačno shvataju da SNP uvijek donosi prave odluke“, kazao je Joković za A plus portal.

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević pozvao je parlamentarnu većinu da se dogovore oko sazivanja sjednice Skupštine na kojoj bi se izabrala nova Vlada i ponovo izglasao Zakon o lokalnoj samoupravi.

“Da se zajednički, danas ili sjutra, dogovorimo da sazovemo vanrednu sjednicu Skupštine i da obnovimo parlamentarnu većinu – da prva tačka bude izbor nove vlade, druga tačka zakon o lokalnoj samoupravi“, naglasio je Knežević.

Na pitanje kako bi nova vlada izgledala, Joković je odgovorio “onako kako se dogovorimo”.

“Dogovoreno je ono što je dogovoreno, da mandatar bude eventualno Lekić i da polovinu ministarstava pripadne URI i SNP-u a polovinu DF-u i Demokratama. Mi se zalažemo da ako nije izvodljivo da se formira nova vlada da se rekonstruiše ukoliko je moguće i da imamo zajedničkog kandidata na izborima“, poručio je Joković.

Na pitanje da li je SNP spreman da ustupi mjesto predsjednika Skupštine, Joković je naveo da se ne razgovara ni o jednom mjestu.

“Suština je da sjednemo i dogovorimo sve šta kome pripada“, objasnio je lider SNP-a.

Na pitanje kako mu izgleda ideja da Andrija Mandić bude predsjednik Skupštine, on je odgovorio:

“To ja ne znam, zato je potreban 41 poslanik i apsolutno je nebitno kako to izgleda predsjedniku SNP-a ili ministru poljoprivrede i šumarstva. Važno je da se postigne dogovor koji će 41 poslanik da podrži u Skupštini“, kazao je Joković.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.