Jelić Šuntić: Odlaganje početka drugog polugodišta loša poruka đacima i roditeljima

Jelić Šuntić: Odlaganje početka drugog polugodišta loša poruka đacima i roditeljima

,,Iako su, vjerujem, đaci na prvi mah radosni što se raspust produžio, vjerujem da kada se spomenu radne subote ipak bi radije već u ponedeljak svi željeli u da sjednu školske klupe” poručila je direktorica Centra za afirmaciju i razvoj mladih (CARM) Milena Jelić Šuntić.

,,Zvanično objašnjenje resornog ministarstva za odlaganje drugog polugodišta šalje veoma lošu poruku đacima, ali i njihovim roditeljima. Mišljenja sam da se nastavni proces ne može dovesti u zavistan položaj u odnosu na zimsku turističku sezonu. Valjda je, obrazovanje važnije?” ističe direktorica ove nevladine organizacije.

Ona kaže da odgovornost prema obrazovnom sistemu, kao jednom od konstituenata svakog društva mora biti na prvom mjestu.

,,Nemojmo se iznenaditi ukoliko dio prosvjetnih radnika ili učenika zatraži odsustvo zbog odlaska na more ili planine u toku nastavne godine. Upravo je takva poruka poslata ovom odlukom. Odgovornost prema obrazovnom sistemu kao konstituentu svakog zdravog društva mora biti na najvišem nivou. Obrazovanje treba i mora biti na vrhu liste naših prioriteta, pogotovo ako uzmemo period koji je iza nas, a kroz koji su djeca zbog pandemije virusa Korona bili prinuđena da nastavu pohađaju online”.

,,Svaki dan i svaki čas je veoma važan, a iznenađuje me i način na koji je donesena ovakva odluka. Đaci, njihovi roditelji, ali i prosvjetna zajednica dovedeni su u pred svršen čin” zaključuje Jelić Šuntić.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.