GP URA: Nijedna druga država ne može crnogorskom građaninu biti matica pored Crne Gore
Građanski pokret URA

GP URA: Nijedna druga država ne može crnogorskom građaninu biti matica pored Crne Gore

Nijedna druga država ne može crnogorskom građaninu biti matica pored Crne Gore, poručili su iz GP URA a povodom učešća šest predsjednika crnogorskih opština na Odboru za dijasporu u Skupštini Srbije.

“Crna Gora je dom svih njenih građana bez obzira na nacionalno, vjersko ili bilo koje drugo porijeklo i pripadnost. Nijedna druga država ne može crnogorskom građaninu biti matica pored Crne Gore”, objavili su iz GP URA na Twitter-u.

Sve drugo, prema njihovim riječima, je “neozbiljno, neutemeljeno i proizvoljno tumačenje”

“U našoj državi niko nije diskriminisan zbog svoje lične pripadnosti niti smije biti. Svako ujedno ima pravo na svoj politički svjetonazor i agendu. Poštujemo regionalnu saradnju i pozdravljamo svaki potez pojedinaca ili organizacija koji znači bolje odnose sa susjednim državama i upućenost jedne na druge”, dodaju iz tog Pokreta.

Crna Gora, smatraju oni, ne smije nikad graditi neprijateljske odnose sa bilo kojom državom iz regiona.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.