Kijev odbio Putinovu odluku o primiriju: Nismo mi okupirali tuđu teritoriju, licemjerstvo zadržite za sebe
Foto: Reuters

Kijev odbio Putinovu odluku o primiriju: Nismo mi okupirali tuđu teritoriju, licemjerstvo zadržite za sebe

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihailo Podoljak saopštio je da ne prihvataju odluku predsjednika Rusije Vladimira Putina da se proglasi primirje za Božić.

“Kao prvo, Ukrajina nije napala stranu teritoriju i ne ubija civile, već to radi Rusija. Ukrajina uništava samo pripadnike okupatorske vojske na svojoj teritoriji“, objavio je Podoljak na Tviteru.

“Kao drugo, Rusija mora da napusti okupirane teritorije i samo tada ćemo imati privremeno primirje. Zadržite licemerje za sebe“, poručio je Podoljak.

Putin je danas naredio primirje u Ukrajini duž cijelog fronta, koje će trajati dan i po.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.