Stojanović: Naknade za novorođenčad početkom godine
Ilustracija

Stojanović: Naknade za novorođenčad početkom godine

Državni sekretar Ministarstva rada i socijalnog staranja Darko Stojanović kazao je u emisiji Dobro jutro Crna Goro da bi početkom godine trebalo da počnu isplate naknada za novorođenčad.

On je istakao da to pravo roditelji nijesu mogli ostvariti jer je moralo doći do izmjena zakona, koje prethodna Vlada nije pripremila.

“Nacrt izmjene Zakona o dječijoj zaštiti je gotov i brzo će ići ka relevantnim institucijama koje treba da ga odobre i nakon toga će biti isplaćene naknade za novorođenčad”, rekao je on.

Stojanović očekuje da će početkom godine zakon ići ka Vladi i Skupštini i da će brzo nakon toga doći do isplate.

“Naravno, za sve koji su postali roditelji od 1. januara 2022. godine, primjena ovog zakona će biti retroaktivna, tako da nema bojazni da svi koji su u 2022. godini i koji će u narednom periodu dobijati prinovu imati ovu naknadu”, kazao je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.