Vještak: Na drugi način trebalo upozoravati vozače, ne voziti žutom trakom

Vještak: Na drugi način trebalo upozoravati vozače, ne voziti žutom trakom

Dok iz glavnog grada poručuju da je traka na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u skladu s pravilima odvojena i vizuelno i fizički, vještak saobraćajne struke Igor Radojević smatra da je na drugi način trebalo upozoravati vozače na prekršaj i tako izbjeći moguće nezgode.

“Imamo pojavu barijera iznenadnih, vozači nijesu navikli na njih, pa one mogu da budu iznenadna prepreka i da dovedu do destabilizacije vozila odnosno potencijalnog nastanka saobraćajne nezgode ili eventualno, oštećenja same barijere”, kazao je Radojević za TVCG.

Smatra da je neko trebalo da ukazuje vozačima šta je pravilno kretanje.

“U tim smislu mislim da zavisno od kapaciteta, možda i Saobraćajne policije, je u nekom vremenu bilo potrebno da postoji tu neko iz saobraćaja ko bi ukazao vozačima na prekršaj koji bi pravili i da im ukaže na ispravno kretanje”, kazao je Radojević.

Vještak saobraćajne struke ukazuje da ne treba voziti žutom trakom.

“Ispravno kretanje je da se vozači ne kreću žutom trakom, odnosno da koriste žutu traku samo za skretanje udesno na mjestima gdje je previđeno da se vrši prestrojavanje. Kada počinje barijera, tada prestrojavanje više nije moguće i ne trebe vršiti prestrojavanje jer bi dolazilo ili do oštećenja barijera ili do destabilizacije automobila ili potencijalno do neke nezgode”, kazao je Radojević.

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.