Obučeni kao gladijatori iznuđivali novac turistima u Rimu, uhapšeni

Obučeni kao gladijatori iznuđivali novac turistima u Rimu, uhapšeni

Rimska policija je u subotu uhapsila trojicu muškaraca, zbog sumnje da su iznuđivali novac od turista nakon što su s njima pozirali za fotografije u području oko drevnog Koloseuma.

Obučeni kao gladijatori i rimski vojnici, osumnjičeni su turistima nudili mogućnost fotografisanja s njima na poznatom turističkom odredištu u Rimu. Potom su od njih tražili i do 500 eura, saopštila je policija u subotu, prenosi N1 pozivajući se na Hinu.

Trojac je ponekad navodno i prijetio ljudima kako bi iznudio novac.

Kabinet javnog tužioca je dvojici odredio kućni pritvor, a jedan od njih je i dalje u policijskom pritvoru.

Nekoliko stranih turista je uložilo pritužbe između avgusta i septembra ove godine, objavila je policija.

Jedan Irac je trojici osumnjičenih rekao da nema novac nakon što se fotografisao s njima. Oni su ga potom navodno prisilili da podigne novac s bankomata.

Kada se vratio sa 200 eura, navodno su ga poslali da se vrati po dodatnih 50.

Od jednog italijanskog turiste su zatražili da im preda 40 eura, što je on odbio. Osumnjičeni su ga zatim okružili i prijetili da će ga povrediti, čime su iznudili 150 evra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.