Narod Crne Gore, koji je prošao trnovit put u borbi za nezavisnost, razumije danas Ukrajinu

Reznikov-Adžić

Narod Crne Gore, koji je prošao trnovit put u borbi za nezavisnost, razumije danas Ukrajinu

Rukovodilac Ministarstva odbrane Filip Adžić rekao je poslije sastanka sa ukrajinskim kolegom Oleksijem Reznikovom da Crna Gora podržava Ukrajinu na njenom putu ka NATO-u, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Ukrajine, prenosi Ukrinform.

"Ukrajina se danas bori za slobodu cijelog evropskog kontinenta. Divimo se hrabrosti ukrajinskih branilaca. Uvijek smo uz vas. Naša zemlja je dobar prijatelj vašeg naroda. Crna Gora podržava težnju Ukrajinaca da postanu punopravni član NATO. Bićemo vaši zastupnici ne samo na Balkanu, već i u Alijansi i Evropi“, rekao je Adžić.

Obje strane su razgovarale o pružanju dalje podrške Ukrajini u borbi protiv agresora i realizaciji bilateralnih projekata u sektoru odbrane.

Reznikov je, kako se navodi, zahvalio narodu i Vladi Crne Gore na sveobuhvatnoj podršci i pomoći pruženoj Ukrajini u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine.

On je napomenuo da narod Crne Gore, koji je prošao trnovit put u svojoj borbi za nezavisnost, razumije Ukrajinu koja danas brani svoju slobodu, kao niko drugi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.