Stanić: Marionetska vlast neće birati sredstva da ispuni tuđe ciljeve
Stanić

Stanić: Marionetska vlast neće birati sredstva da ispuni tuđe ciljeve

Najava potpredsjednika smijenjene Vlade Vladimira Jokovića da će Crnu Goru uvući u Vučićev projekat “Otvoreni Balkan” još jedan je u nizu dokaza da marionetska vlast URA-DF neće birati sredstva i način da ispune tuđe ciljeve, ocijenio je Mirko Stanić Šef Medijskog tima i član Predsjedništva SDPa.

"Abazović i Joković umjesto da shvate poruku sa lokalnih izbora i vrate mandat građanima, ne posustaju u namjeri da evropsku budućnost Crne Gore mijenjaju za kolonijalni položaj u koji je guraju prema susjednim državama kroz projekat OB. Kako to na djelu izgleda smo vidjeli kad je u pitanju energetika, gdje se crnogorski ugalj prodaje susjednoj Srbiji po 20 puta nižoj cjeni od berzanske, ali i tri puta jeftinije nego građanima Pljevalja jasno pokazuje kakvo je mjesto namijenjeno Crnoj Gori u toj “zajednici”. Mada, o interesima Crne Gore brinu taman koliko i o poštovanju Ustava čije brutalno kršenje opravdavaju ako je to njima u interesu", kazao je Stanić.

Međutim,nastavlja, Jokoviću očigledno nije javljeno, da projekat njegovog mentora Aleksandra Vučića nema podršku EU, pogotovo poslije ruske agresije na Ukrajinu kad je postalo jasno čemu služe ovi velikodržavni projekti, često predstavljeni kroz oblande regionalnih integracija.

"Sve što crnogorski građani traže od smijenjene Vlade je da do kraja sprovede ono što su njihova i očekivanja svih naših zapadnih partnera – hitno raspisivanje parlamentarnih izbora, kako bi se obezbijedila jasna proevropska i Vlada koja će biti posvećena interesima naše – a ne susjednih zemalja", zaključio je Stanić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.