DPS: Podmetačina iz BIRN-ove analize da bude povučena iz svih javnih izvora, tražimo od donatora da se odrede prema targetiranju i proskripciji aktivista i novinara
Demokratska partija socijalista

DPS: Podmetačina iz BIRN-ove analize da bude povučena iz svih javnih izvora, tražimo od donatora da se odrede prema targetiranju i proskripciji aktivista i novinara

Pravni tim DPS pružiće svu neophodnu pravnu pomoć kako bi se sramna podmetačina protiv aktivista i boraca za ljudska prava, označena kao istraživanje BIRN-a, pod nazivom ”Krajnje desničarski ekstremizam na Balkanu: Grupe, trendovi i politička podrška”, povukla iz svih javnih izvora, uz jasno obrazloženje, i tako bar djelimično umanjile negativne posljedice ovog skandaloznog uratka, koji je nanio nemjerljivu štetu osobama koje su u njemu targetirane, ali i državi Crnoj Gori, saopšteno je iz Predsjedništva te partije.

Najavili su da će tražiti od donatora i partnera BIRN-a, a to su između ostalih: Evropska komisija, Balkanski fond za demokratiju, Ambasada kraljevine Holandije u Beogradu, Ambasada Velike Britanije u Beogradu, Fondacija za otvoreno društvo, Fredom Haus, OEBS, UNDP, USAID, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, NALED, KRIK, CeSID i drugi, da se odrede prema ovakvoj proskripciji javnih djelatnika, aktivista i boraca za ljudska prava iz Crne Gore.

Iz DPS-a su naveli da od uredništva BIRN-a koje je verifikovalo, lansiralo, distribuiralo i promovisalo ovaj skandalozni dokument i tako nacrtalo mete brojnim osobama kojima je jedini “grijeh” taj što se svojim javnim angažmanom suprotstavljaju ekstremizmu, fašizmu i retrogradnim procesima u Crnoj Gori i regionu, da se javno odrede prema neodgovornom, krajnje pristrasnom a prije svega perfidnom postupku lokalnih “istraživača”. 

“Smatramo da je cilj ovako koncipirane “analize”, bez kriterijuma i metodologije, bio da se postupkom relativizacije, abolira poguban velikosrpski nacionalizam, i umanje njegove posljedice. Time se uostalom, već nekoliko godina, na razne načine, bavi zvanični Beograd kao i njegove političko-medijske ispostave u Crnoj Gori“, zaključili su iz DPS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.