Miličković: Nacrtana mi je meta

Miličković: Nacrtana mi je meta

Građanska aktivistkinja i nastojateljica neformalne feminističke grupe Bogougodnice reagovala je na jučerašnje ,,istraživanje” BIRN-a u kome je, sa još nekoliko antifašista, građanskih aktivista i novinara targetirana kao desničarski ekstremista.

''Ovo je lov na vještice! Građanski aktivizam, tačnije feminizam je borba za ravnopravnost, ali onaj koji to zaista jeste, trebalo bi da bude savjest vlasti, pošto u Crnoj Gori imamo klerofašističku vlast i političare licemjere koji se skrivaju ,,iza Boga" i pomirenja dok prave liste za odstrijel građankama i građanima koji su neistomišljenici i koji im smetaju za ostvarenje ciljeva koje dobijaju po direktivi od raznih agenata koji vršljaju po državi i institucijama evo dvije godine potpuno je logičan slijed najbrutalnije gašenje slobode mišljenja i izražavanja. Zar to nijesu fašističke metode'', ocijenila je Miličković za Pobjedu.

Miličković istraživanje smatra mapiranjem od strane ANB-a i bivšeg direktora Vukšića, koji je, kako je rekla, javno priznao da pravi liste građana koji se izjašnjavaju nacionalno kao Crnogorci i koji nijesu vjernici Crkve Srbije.

''Zbog svog uticaja na razobličavanju licemjerja i idolopoklonstva u crkvi Srbije od strane političara u Crnoj Gori, smatram da mi je nacrtana meta kako bi neko od bratstava moglo da ,,preuzme moj slučaj" i pozabavi se mnome na način kako se inače obračunavaju sa neistomišljenicima'', kazala je Maja Miličković.

Ona je najavila da će se zbog ovakvih kleveta i uvrede časti obratiti nadležnim institucijama, ombudsmanu, ambasadama i regionalnim i međunarodnim organizacijama za ljudska prava, a posebno za feminizam.

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.