Borelj: Moramo nastaviti da podržavamo Ukrajinu
Žozep Borelj

Borelj: Moramo nastaviti da podržavamo Ukrajinu

Međunarodni partneri moraju da nastave da pružaju podršku Ukrajini dok se priprema za borbu protiv ruske invazije tokom predstojećih zimskih mjeseci, izjavio je šef EU za vanjsku politiku Žozep Borelj, prenosi Al-jazeera Balkans.

On je dodao da ruski predsjednik Vladimir Putin čeka da nastupi prava ruska zima koja će ići na ruku ruskoj vojsci.

Borelj je to izjavio na marginama sastanka šefova diplomatije grupe G7 u njemačkom gradu Munsteru, prenijela je agencija Reuters.

“Sada, više nego ikada prije moramo da podržimo Ukrajinu i njen narod. Oni se bore, brane svoju zemlju i mi imamo moralnu obavezu da ih podržimo“, istakao je on

Dodao je da ruski predsjednik Putin pribjegava napadima na civilnu infrastrukturu zbog neuspjeha koje njegove snage doživljavaju na bojnom polju.

“Putinova Rusija uništava Ukrajinu. Oni ne mogu da je okupiraju, ne mogu da pobijede na bojnom polju, ne mogu da dobiju rat pa zato uništavaju tu zemlju sistematski“, kazao je novinarima zvaničnik EU-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.