Vojska Srbije u stanju pripravnosti, dignut nivo borbene gotovosti
Aleksandar Vučić

Vučić naredio

Vojska Srbije u stanju pripravnosti, dignut nivo borbene gotovosti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je da vojska ove države bude u pripravnosti zbog situacije na Kosovu, odnosno da podigne stepen borbene gotovosti na onaj nivo da može da odgovori na svaki zadatak.

Tu informaciju potvrdio je ministar odbrane Miloš Vučević, prenosi Avaz.

"Mi ne možemo biti opušteni, a zalažemo se za dijalog", rekao je Vučević.

Dodao je da je Srbija ozbiljna država i da zato nikom ne treba da se igra "ratnih igara".

Poručio je da je vojska spremna da izvrši svaki nalog Vučića, koji joj je glavnokomandujući, štiteći sve građane Srbije, uključujući i Srbe na Kosovu, "i u to niko ne treba da sumnja".

"Srbija je za dijalog. Bolje je hiljadu dana pregovarati, nego jedan dan biti u tranšeji ili rovu", kazao je Vučević.

On je kazao da "kad Srbija priča o miru i stabilnosti, to ne znači da je slaba ili kukavica, jer je njena vojska mnogostruko jača nego što je bila, ali da postupa po nalogu državnog vrha i predsjednika".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.