U regionu Kijeva restrikcije struje bez presedana
Foto: Reuters

U regionu Kijeva restrikcije struje bez presedana

Restrikcije struje bez presedana predviđene su narednih dana u regionu Kijeva zbog velikih šteta nanijetih ukrajinskom energetskom sistemu u nedavnim ruskim udarima, objavio je ukrajinski privatni operater DTEK.

“Nažalost oštriji i duži prekidi struje će biti uvedeni narednih dana“, objavilo je regionalno odeljenje te grupe preko Fejsbuka.

DTEK je naveo da je energetski sistem zemlje pretrpeo nove štete i procenio da zbog njih nedostaje 30 odsto od potrebne potrošnje za Kijev.

U poslednje dvije nedelje Rusija je sprovela više udara na energetsku infrastrukturu Ukrajine, zbog čega je uništena najmanje trećina kapaciteta.

Kao posledica toga i da bi se izbjeglo da se ne zaguši cijela mreža, od prije nekoliko dana uvode se dnevni prekidi struje od nekoliko sati u brojnim oblastima među kojima i u glavnom gradu Kijevu.

Regionalni guverner u glavnom gradu Ukrajine Oleksij Kuleba je pozvao juče lokalno stanovništvo da se pripremi na hitne prekide struje na neograničeno vrijeme i da umjereno koristi struju.

“Situacija je i dalje napeta i nažalost prerano je govoriti o stabilizaciji sistema“, rekao je on danas preko Telegrama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.