GSS odgovorila na zanimljiv poziv: Planinar tražio da mu dostave cipele, svoje poderao
Ilustracija

GSS odgovorila na zanimljiv poziv: Planinar tražio da mu dostave cipele, svoje poderao

Gorska služba spašavanja tvrdi da su u ovoj godini imaji sijaset bizarnih poziva i zahtjeva, ali današnji poziv putem OKC-a je definitivno na mjestu broj jedan.

Kako su objavili na svojoj Fejsbuk stranici, putem OKC-a 112 Direktorata MUP-a, državljanin Srbije im je danas tražio da mu dostave broj cipela ili patika isključivo broj 46, pošto je svoje poderao. 

“Cijeneći činjenicu da brza pošta i kurirske službe ne vrše dostavu na nepristupačnom terenu ne preostaje nam ništa drugo nego da krenemo u akciju i spasimo bosonogog. Samo se nadamo da će mu cipele/patike biti taman“, našalili su se iz Gorske službe. 

Poručili su da se nadaju da ih kurirske službe neće doživjeti kao konkurenciju.

“Prije odlaska na put provjerite svoje vozilo. Pardon: cipele“, poručuju iz GSS. 

Podsjetimo, Gorska služba je ljetos imala još jedan zanimljiv slučaj kad im je planinar tražio da mu se pošalje helikopter kako bi ga spustili sa Durmitora, jer su ga zaboljele noge. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.