Stoltenberg: NATO će Ukrajini isporučiti sisteme protiv bespilotnih letjelica
Jens Stoltenberg

Stoltenberg: NATO će Ukrajini isporučiti sisteme protiv bespilotnih letjelica

NATO će narednih dana Ukrajini isporučiti odbrambene sisteme protiv napada dronovima, rekao je generalni sekretar Sjevernoatlantskog saveza Jens Stoltenberg na bezbjednosnoj konferenciji koja se danas održava u Berlinu.

“Najvažnija stvar koju sada možemo da uradimo je da isporučimo ono što je NATO obećao, a to je još više sistema protivvazdušne odbrane“, rekao je Stoltenberg.

Sistemi protivvazdušne odbrane moći će da brane Ukrajinu od dronova iranske proizvodnje kojima Rusija već nekoliko dana intenzivno napada energetsku infrastrukturu zemlje.

“NATO će u narednim danima isporučiti specijalne sisteme protiv bespilotnih letjelica koji takođe mogu da se odbrane od napada iranskih dronova“, rekao je Stoltenberg.

Ukrajinske vlasti saopštile su da je veliki broj dronova posljednjih dana uništio skoro trećinu elektrana u zemlji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.