M portal: Ambasadori NATO zemalja tražili smjenu Rada Miloševića

M portal: Ambasadori NATO zemalja tražili smjenu Rada Miloševića

Današnji odlazak premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića u Agenciju za nacionalnu bezbjednost učinio je da u sijenci ostanu drugi, mnogo važniji, gosti nacionalne bezbjednosne službe.

Ambasadori svih država članica NATO danas su posjetili ANB, i to odmah nakon što je odlazeći premijer napustio zgradu Agencije, saznaje M portal iz diplomatskih izvora. Posjeta ima veze sa posljednjim uspješnim akcijama koje je sprovela ANB, razbijanjem lanca šverca cigareta i otkrivanja mreže saradnika ruske tajne službe u Crnoj Gori. 

Nezvanično, nakon sastanka u ANB, ambasadori država članica su od Abazovića tražili da što hitnije bude smijenjen direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević, koji je privođen i saslušavan u noći između 1. i 2. oktobra zbog šverca cigareta. Ambasadori su bili saglasni da Milošević, zbog sumnji da učestvuje u švercu cigareta, čime se bave i inostrane obavještajne službe, ne može dalje biti dio državne uprave koja, makar retorički, ima namjeru da stavi tačku na organizovani kriminal.

Mada su se ambasadori prilikom dolaska u ANB praktično sreli licem i lice sa Abazovićem, koji je u tom trenutku napuštao zgradu agencije, nije bilo nikakvog kontakta, čak ni formalnog pozdravljavanja. 

Izvor: M portal

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.