Božović očekuje reakciju srpskog patrijarha i crkve: Ovo je udar na sve Srbe

Božović očekuje reakciju srpskog patrijarha i crkve: Ovo je udar na sve Srbe

Protjerani ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović reagovao je na odluku Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore koje je u okviru akcije sa Agencijom za nacionalnu bezbjednost donijelo odluku da mu zabrani ulazak u našu zemlju.

On je poručio da će se žaliti na ovo rješenje, te da očekuje reakciju Republike Srbije, predsjednika vlade, cijelog srpskog naroda, ali i srpskog patrijarha i Crkve Srbije.

”Jer ovo nije udar na mene i moju porodicu, ovo je udar na sve Srbe u Crnoj Gori i na sve Srbe gdje god da žive, da im se pokaže da oni nijesu demokratski narod, da nijesu narod dostojan da im se poštuju osnovna ljudska građanska i verska prava i slobode”, dodao je Božović.

On je poručio da se nikada nije miješao u unutrašnje stvari Crne Gore, niti da je ikada dobio nalog od predsjednika Srbije da učini bilo šta protiv Crne Gore, njenih organa vlasti ili njenih interesa.

”Borio sam se za najbolje, bratske i prijateljske odnose Crne Gore i Srbije, da budemo najbliža braća, prijatelji, najbliže dve članice UN, ali nažalost eto, to sve nije moglo da bude i evo već drugi put prognani postaje izgnani. Postajem čovjek kome se zabranjuje ulazak u svoju zemlju rođenja. Zaista sramno i nečuveno i učiniću sve da o ovome obavijestim sve relevantne međunarodne organizacije, pošto je ovo suprotno evropskoj konvenciji o ljudskim pravima i slobodama, suprotno Bečkoj konvenciji”, kazao je on.

Božović smatra da sam čin protjerivanja nije zasnovan ni na jednom zdravom i valjanom razlogu.

”Ovo takođe predstavlja čin samovolje direktora ANB i pozivam sve nadležne u Crnoj Gori da reaguju na ovo i zaštite Ustav i zakone Crne Gore, da poštuju crnogorsku tradiciju istorije i pravde i da ovo bude ružna prošlost, da gradimo najbolje ljudske i prijateljske odnose” zaključio je Božović.

 


Izvor: N1 Beograd
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.