Ukrajina podnijela „ubrzanu aplikaciju“ za članstvo u NATO

Ukrajina podnijela „ubrzanu aplikaciju“ za članstvo u NATO

Ukrajina je zvanično podnijela "ubrzanu aplikaciju" za pridruživanje NATO-u, saopštio je njen predsjednik Volodimir Zelenski, prenosi AP.

Njegova odluka je objavljena nakon ceremonije u Moskvi, na kojoj je Rusija zvanično anektirala četiri ukrajinska regiona.

„De facto, mi smo već dokazali kompatibilnost sa standardima alijanse. Oni su stvarni za Ukrajinu – stvarni na bojnom polju i u svim aspektima naše interakcije. Vjerujemo jedni drugima, pomažemo jedni drugima i štitimo jedni druge. Ovo je savez“, rekao je Zelenski, prenosi AP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.