Lekić: Očekujem da diplomate poštuju ustavni sistem Crne Gore

Lekić: Očekujem da diplomate poštuju ustavni sistem Crne Gore

Lider Demosa Miodrag Lekić poručio je kako očekuje da će međunarodni uticaji tokom aktuelne političke krize u našoj državi, uključujući i djelovanje diplomata, teći jedino kako to i može da bude -u korist osnovnih i univerzalnih principa demokratije.

Pritom je istakao kako se pod tim podrazumijeva i poštovanje ustavnog sistema Crne Gore.

"To znači da se spolja neće ulaziti u iskušenja podrške političkim snagama pretežno organizovanog kriminala, o čemu u svojim zemljama imaju precizne dosijee, posebno o takvim licima i grupama, koje u ovom trenutku nastoje da izvrše, za sada neki oblik tihog ustavnog puča. Sve u kontekstu sprečavanja legalnog konstituisanja vlade u Parlamentu, na osnovu većine, i to većine izbornog karaktera", naglasio je on.

Kazao je kako se snage "odgovorne za kriminalizaciju crnogorskog društva verbalno bučno samoproklamuju za zapadne partnere", li i da očekuje kako one neće steći naklonost ozbiljnih međunarodnih krugova.

"U protivnom, takvi bi rizikovali određenu kompromitaciju na našem, pa i na širem prostoru. Kao što sam rekao u poslednjem javnom nastupu, nova vlada će biti pored bazičnog demokratskog funkcionisanja i sa rezultatima u borbi za realizaciju poglavlja 23 i 24, u isto vrijeme ozbiljan međunarodni partner i zaštitnik dostojanstva Crne Gore na međunarodnom i unutrašnjem planu", dodao je Lekić.

 
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.