Milatović predvodi listu Evropa sad u Podgorici

Milatović predvodi listu Evropa sad u Podgorici

"Evropa sad" će na izbore u Glavnom gradu izaći samostalno, a zamjenik predsjednika Jakov Milatović biće nosilac liste ovog političkog subjekta na predstojećim lokalnim izborima u Podgorici koji se održavaju 23. oktobra, saopšteno je iz Pokreta.

Jakov Milatović je rođen 1986. u Podgorici, gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju Slobodan Škerović sa diplomom Luča.

Osnovne studije u oblasti ekonomije završio je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, sa prosječnom ocjenom 10, kao student generacije.

Dio studija proveo je na univerzitetima u SAD, Austriji i Italiji, kao stipendista vlada tih zemalja. Magistarske studije u oblasti ekonomije završio je na Univerzitetu Oksford gdje je bio stipendista britanske vlade. Radio je u NLB banci u Podgorici i Dojče banci u Frankfurtu.

Od 2014. do 2020. godine radio je u Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD) u Londonu, Podgorici i Bukureštu.

Podsjećaju da je bio na funkciji ministra ekonomskog razvoja u Vladi Crne Gore od decembra 2020. do aprila 2022. godine i da je jedan od kreatora programa Evropa sad.

Autor je više stručnih radova i ko-autor je dvije knjige.

Oženjen je i otac je dvoje djece. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.