Tokom proslave dana Obrazovnog centra „21. septembar“ došlo do skrnavljenja himne; Jakić: Vojinović da reaguje

Predsjednik Opštine Šavnik pozvao nadležne da javnosti objasne ovaj neodgovorni postupak

Tokom proslave dana Obrazovnog centra „21. septembar“ došlo do skrnavljenja himne; Jakić: Vojinović da reaguje

Predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić pozvao je na odgovornost nadležne iz Obrazovnog centra Šavnik „21. septembar“ nakon što je, kako je kazao, tokom proslave dana ove ustanove došlo do skrnavljenja himne Crne Gore tako što je njeno izvođenje prekinuto poslije treće strofe.

„Oštro osuđujem skrnavljenje crnogorske himne! Sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv da prisustvujem Danu proslave Obrazovnog centra Šavnik 21 septembar, duboko u srcu njegujući svoje školske dane.Ipak, to iskustvo ostavilo me je istinski zabrinutim zbog događaja koji je uslijedio“, rekao je Jakić.

Naime, kako je kazao, ceremonija proslave je uključivala i izvođenje himne Crne Gore, ali na moje iznenađenje, himna je prekinuta nakon treće strofe. 

„Težinu činjenici da je izvršeno skrnavljenje jedne od najvecih vrijednosti naše domovine dodaje i samo mjesto gdje se to desilo, dakle, obrazovna institucija, koja bi trebalo da bude primjer svojim učenicima, našoj djeci, kako se voli svoja zemlja i poštuju njeni simboli, institucije i vrijednosti“, istakao je Jakić. 

On je pozvao na odgovornost nadležne iz Obrazovnog centra da javnosti objasne ovaj neodgovorni postupak.

„Takođe, javnost želim da informišem da sam o ovome obavijestio i resornog ministra Vojinovića, te reakciju osude očekujem i od njega, u kom slučaju bi skrnavljenje himne posmatrao kao pojedinačni slučaj koji nije naložen od strane Ministartsva prosvjete“, poručio je Jakić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.