Milačić: Bilo koje uslovljavanje dogovora je uslovljavanje naroda
Marko Milačić

"Istorijska dužnost da se sjutra dogovorimo"

Milačić: Bilo koje uslovljavanje dogovora je uslovljavanje naroda

Potpisi stare parlamentarne većine na Sporazum, kojim smo se obavezali da ubuduće niko neće koketirati, a kamoli sarađivati sa DPS-om, je ključni i najvažniji dogovor koji je postignut na prethodnim sastancima, saopštio je danas lider Prave Crne Gore Marko Milačić.

Sve ostalo kako poručuje, od imena mandatara do imena ostalih članova buduće Vlade, predsjednika Skupštine ili bilo kog drugog funkcionera manje je bitno, ono što je bitno i neprihvatljivo to je dozvoljavanje DPS-u da ubuduće bude dio vlasti u bilo kom dijelu i na bilo kom mjestu.

"To je zahtjev većinskog naroda Crne Gore koji je smijenio vlast 30. avgusta 2020. godine i bilo koje uslovljavanje dogovora je uslovljavanje naroda koji nam je dao povjerenje da u njihovo ime završimo ono što su oni započeli olovkom, razvlašćivanje DPS kriminalne hobotnice na svim nivoima vlasti", istakao je Milačić.

Poručuje da je taj zadatak jedini uslov potpisanog Sporazuma, sve ostalo mora biti stvar dogovora, međusobnog popuštanja i razumijevanja trenutka i odgovornosti koju sada, još jednom, kao četrdeset jedan poslanik nose pred narodom kom je dosta zakulisnih igara, političkih nadmudrivanja i nesloge.   

"Na putu traženja najboljeg rješenja koje će najbolje ispoljiti namjeru svih nas, da se stvori Vlada kadra da narodu Crne Gore pruži život dostojan slobode, nijedna lična ili partijska ambicija ili sujeta ne smije biti prepreka konačnom dogovoru pobjedinka 30. avgusta, koji smo dužni samo narodu koji nas je birao i izabrao da bi dobio spas od tridesetogodišnjeg tlačenja narodne volje, državnog novca i imovine Crne Gore", dodao je Milačić.

Prava Crna Gora će kako zaključuje, kao i do sada, pružiti maksimalan doprinos, bez uslovljavanja, da se potpisani Sporazum pretoči u izbor Vlade i Skupštine za narod i slobodu svih budućih generacija, koje, za razliku od nas, potpisnika, neće rasti u mraku autokratije, jednoumlja i jednopartizma.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.