Vučić: Predstojeća zima hladna, ali će sljedeća biti polarna

Vučić: Predstojeća zima hladna, ali će sljedeća biti polarna

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom razgovarao o svim važnim pitanjima, o unaprijeđenju saradnje, situaciji u Ukrajini, o energetici. Zamolio je Erdogana za pomoć Srbiji u snabdijevanju strujom tokom zime, kako bi se obezbijedile količine koje nedostaju.

Vučić je, odgovarajući na pitanje da prokomentariše govor Vladimira Putina, koji je upozorio da Evropu i svijet očekuje katastrofa, rekao da će ova zima za Balkan biti veoma hladna, a da misli da će sljedeća biti polarna za cijelu Evropu.

"Ova zima će za sve nas biti veoma hladna, a ako ste pažljivo slušali, sljedeća će biti polarna za cijelu Evropu. Jer mi se čini da niko ne želi rješenje. Plašim se da svi iščekuju poraz druge strane, a ne kompromis. A ako stvarno mislite da ćete lako vojnički da pobijedite Rusiju, nama ostaje da se dobro spremimo i za hladnu i za polarnu zimu", rekao je Vučić.

Dodao je da u okviru "Otvorenog Balkana" postoje napori da se zajedničkim pismom zatraži pomoć EU za uvoz električne energije tokom zime, ali je svjestan da cijela Evropa poziva na štednju i da ni Srbija, kako kaže, "ne može da se ponaša kao raspikuća".

Odgovarajući na pitanje novinara o odnosima Beograda i Prištine, Erdogan je rekao da je Turska spremna da pruži podršku na svaki mogući način da bi se postiglo rješenje.

"Vidjeli smo pozitivne pomake i nadam se da postoji i to pozitivno ubrzanje koje će biti održivo na Balkanu, zato što Balkan ne može više da toleriše ovakvu vrstu problema", naveo je Erdogan.

Izvor: RTS

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.