Kina šalje trupe u Rusiju na zajedničku vojnu vježbu
Vladimir Putin i Si Đinping

Kina šalje trupe u Rusiju na zajedničku vojnu vježbu

Kineski vojnici otputovaće u Rusiju, kako bi učestvovali u zajedničkoj vojnoj vježbi sa Rusijom i drugim zemljama, uključujući Indiju, Bjelorusiju i Tadžikistan, saopštilo je u srijedu kinesko ministarstvo odbrane.

Učešće Kine u zajedničkim vježbama "nije povezano sa trenutnom međunarodnom i regionalnom situacijom“, navodi se u saopštenju ministarstva.

Vježbe su dio bilateralnog godišnjeg sporazuma o saradnji, rečeno je.

Slične vojne vježbe pod ruskim vođstvom u kojima je učestvovala Kina održavane su posljednjih godina.

"Cilj je da se produbi praktična i prijateljska saradnju sa vojskama zemalja učesnica, da se unapredi nivo strateške saradnje između učesnika i da se ojača sposobnost odgovora na različite bezbjednosne prijetnje“, stoji u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.