Abazović: Ako Vlada opstane nabavićemo dva helikoptera, kanaderi mnogo skupi za nas

Abazović: Ako Vlada opstane nabavićemo dva helikoptera, kanaderi mnogo skupi za nas

Premijer Crne Gore Dritan Abazović obišao je pripadnike službe zaštite i spašavanja koji gase požar u Baru, i tom prilikom poručio da će Vlada, ukoliko opstane, nabaviti dva nova helikoptera, koji će između ostalog pomagati u gašenju požara.

"Ako ova Vlada opstane nabavićemo dva helikoptera, to je bio plan ministra Adžića i ranije. To su helikopteri za višestruku namjenu, ne samo za požare. Mogu prevoziti pacijente i ljude, imaju termalne kamere. Za nas nema druge solucije, priče o kanaderima nisu realne jer su mnogo skupi za nas. U Baru smo da iskažemo veliku zahvalnost vatrogascima iz Bara ali i ostalih gradova koji su pomagali u gašenju požara. Zahvaljujem i građanima, kao i vojsci Crne Gore i svima koji su se solidarisali. Dobili smo inforamciju da je požar lokalizovan ali da i dalje postaje prijetnja", kazao je Abazović novinarima, prenosi Pobjeda.

Dodaje da Vlada mora obezbijediti bolje uslove za Direktorat za vanredne situacije.

"Ne smijemo se oglušiti na zahtjev da se ulaže više novca u opremu za gašenje požara u toku sezone. Država će kao i u Boki obezbjediti nagradu za sve koji su gasili požare. Nije to nešto spektakularno ali to je najmanje što možemo učiniti. Očuvali smo kuće, i nijedan život nije bio ugrožen, apelujemo na građane da budu odgovorni. Ima nesrećnih slučajeva ali mnogi požari su podmetnuti",kazao je.

Dodaje da oni koji danas kritikuju što Crna Gora nema funkcionalne avione su upravo krivci što ih nemamo.

"Najlakše je zimi reći ne treba ništa, a kada nas zatekne vatra onda zašto nemamo opremu. Nadam se da će logika svih biti drugačija kada dođe do predloga budžeta. Požarna sezona nosi veliku štetu, negdje i žrtve, nije Crna Gora jedina zahvaćena požarima. Mi moramo pomoći službu",  ističe Abazović.

On je kazao da je bivši ministar finansija trebalo da izdvoji novac za opremu za gašenje požara. 

"Ne bih da ovaj momenat pretvaramo u političku kampanju",  kazao je Abazović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.