Tivat: „Štek“ sa dinamitom na korak od plaže
Foto:Pobjeda

Tivat: „Štek“ sa dinamitom na korak od plaže

Više od dva kilograma eksploziva podijeljenog u tri improvizovane naprave kakve „dinamitaši“ koriste za ubijanje ribe, pronađeni su u ponedjeljak u neposrednoj blizini plaže Zagorski pijesak u grbaljskom selu Zagora.

Pored „ćiketa“ upakovanih u ambalažu od kafe, službenici Granične policije 2 Tivat su u plastičnoj kutiji sakrivenoj u „šteku“ među stijenama pronašli pet inicijalnih kapisli i oko 20 centimetara štapina.

Krivolovci nijesu zatečeni na terenu.

To je, kako je saopšteno iz neprofitne organizacije „Stop krivolovu“, rezultat akcije policije sprovedene na osnovu operativnih podataka prikupljenih u kampanji suzbijanja krivolova na moru, koja uz podršku građana i sportskih ribolovaca i ronilaca traje već nekoliko godina.

Tokom tog perioda pronađeno je i oduzeto na desetine kilograma dinamita duž Primorja koji je, s obzirom na lokacije i način pakovanja i pripreme, bio namijenjen ubijanju ribe u priobalnom pojasu.

Kako je saopšteno iz „Stop krivolovu“, eksploziv je predat na dalje postupanje nadležnim službama. Oni su izrazili nadu da će forenzičko ispitivanje doprinijeti da se dođe do onih koji su ovu nemalu količinu dinamita namijenili za uništavanje mora.

Takođe, iz „Stop krivolovu“ naveli su veliku zahvalnost policijskim timovima, posebno službenicima stanice granične Policije II Tivat, na trudu i radu koji svakodnevno ulažu i na spremnosti da bez obzira na vremenske uslove, jako težak i negostoljubiv teren, doprinesu da se iskorijeni pošast zvana „dinamitašenje“.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.