Biljana Stojković o rehabilitaciji Kalabića: Odobravanje zverstava

Biljana Stojković o rehabilitaciji Kalabića: Odobravanje zverstava

Rehabilitacija ratnog zločinca iz Drugog svjetskog rata nije iznenađujuća u Srbiji koja glorifikuje ratne zločince iz skorašnjih ratova, izjavila je profesorka Univerziteta u Beogradu Biljana Stojković, komentarišući rešenje Višeg suda u Valjevu za rehabilitaciju četničkog vodje Nikole Kalabića.

Stojković, koja je na aprilskim izborima bila predsejnički kandidat koalicije „Moramo“ izjavila je za list „Danas“ da je „nacionalistička emocija pažljivo negovana tokom decenije naprednjačke vlasti“, kao i da se „ovdašnje društvo nikada nije srozalo u etičkom smislu kao danas, tokom vlasti Srpske napredne stranke (SNS)“.

„Veoma sam potresena presudom o Kalabićevoj rehabilitaciji, čak i lično budući da je taj čovek ubio dosta članova moje šire familije. Do prije deset godina bilo je i živih svjedoka koji su pukim slučajem preživjeli taj zločin u Drugovcu. Presuda je još jedan talas pojačavanja i odobravanja zverstava u našim glavama. Za vlast, to je još jedno sredstvo cijepanja društvenog tkiva i razaranja svake ideje humanosti. Vučić ume da vlada samo u takvom društvu – moralno opustošenom“, kazala je Stojković.

Viši sud u Valjevu donio je rješenje 5. jula kojim se usvaja zahtev za rehabilitaciju Nikole Kalabića.

Izvor: Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.