Sindikat Uprave i pravosuđa: Podrška prosvjetnim radnicima
Foto: RTV Budva

Sindikat Uprave i pravosuđa: Podrška prosvjetnim radnicima

Sindikat uprave i pravosuđa Crne Gore saopštio je da unazad dugo vremena prateći borbu prosvjetnih radnika iz Budve, koji dugi niz godina pokušavaju da ostvare svoje pravo trajnog rješenja stambene problematike, ne možem a da ne saosjećamo sa njihovom velikom životnom mukom.

"Iz tog razloga i borcima prosvjetarima iz Opštine Budva i Sindikatu prosvjete, nesebično dajemo punu podršku u njihovoj zajedničkoj borbi protiv neodgovornih pojedinaca, a u konačnom i u brzom useljenju u svoje vlasništvo. Zbog dugogodišnjeg opšteg javašluka u mnogim djelatnostima, radnici su dovedeni u jedan veoma neugodan položaj da često moraju protestvovati, te kao u ovom slučaju glasno se obraćati državnim prvacima", saopštio je predsjednik Sindikata Rakočević Nenad.

Poručuje da više ne poživajatu više prosvetu, najvažniju životnu oblast.

"Očekivanja su svih radnika Crne Gore da više vremena za rješavanje nagomilanih problema nema, mnogo se čekalo i ćutalo. Ispred Sindikata uprave i pravosuđa CG našem bratskom Sindikatu prosvjete poručujemo, da smo spremni za svaku vrstu pomoći koja bude bila potrebna sa naše strane. Zajedno ćemo rješavati i vaše i naše probleme, jer brojnost je snaga- navode u saopštenju koje potpisuje predsjednik Sindikata  Rakočević Nenad.

Takođe ovim putem apeluju prema Vladi da pomogne ugroženim prosvetarima Budve.

"Oduzmite onih 508 stanova i kredita bivšim i sadašnjim funkcionerima, te novac usmjerite između ostalog i ovim mučenicima koji danima čame pod otvorenim nebom i u onakvim uslovima", ističu u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.