Đoković u Jasenovom Polju, selu iz kojeg potiču njegovi (VIDEO)

Novak Đoković se nalazi na odmoru sa porodicom u Crnoj Gori, a iskoristio je priliku da posjeti mjesto iz kog je njegova porodica.

Đokovići su porijeklom iz Jasenovog Polja, sela u blizini Nikšića, a tamo je srpski teniser proveo vrijeme sa djecom.

Posjetio je rođaka Milana Đokovića, koji je i objavio snimke, a tamo se igrao sa djecom i pozdravio jednog starijeg gospodina koji ga je poljubio kao najbližeg prijatelja.

Po dostupnim istorijskim podacima su Đokovići naselili Jasenovo Polje 1730. godine sa Čeva. Đoko Damjanović (po kom i čitava porodica dobija prezime) je pobiegao od Turaka i tu izabrao da se nastani, piše Nova.rs.

Novak je navodno dobio ime po pradedi koji je živio i radio u Čikagu od 1905. godine, a uz to se i dva puta vraćao u Crnu Goru kako bi učestvovao u balkanskim ratovima.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.