Jaja su jedna od zdravijih namirnica, bitno je sa čim ih kombinujete
Ilustracija

Jaja su jedna od zdravijih namirnica, bitno je sa čim ih kombinujete

Jaja sadrže obilje hranjivih supstanci. Pružaju brojne zdravstvene prednosti jer su dobar izvor proteina i mogu da pomognu u smanjenju upale, poboljšanju zdravlja kostiju, a doprinose i zdravlju mozga.

Jedu se za doručak, nakon treninga ili kao međuobrok, a mogu se spremiti na brojne načine.

Ipak, treba pripaziti uz što jedete jaja. Samo zato što su zdrava, ne znači da ih možete kombinovati sa nezdravim sastojcima.

Zbog visokokvalitetnih bjelančevina i vitamina B koje sadrže, nema sumnje da jaja mogu da budu deo zdrave i uravnotežene ishrane. Ali, kada se jedu uz hranu bogatu mastima, natrijumom i drugim nezdravim sastojcima, sve to pada u vodu“, rekla je dijetetičarka Lorin Manaker.

Jaja se često jedu uz slaninu, kobasice i prženi krompir. Takva hrana puna je zasićenih masti i soli.

"Ako se odlučite da jedete jaja, svakako ih jedite uz druge hranljivu namirnice. Najbolja kombinacija je jesti ih kuvana sa avokadom i hlebom od cjelovitih žitarica i povrća. Tako ćete dobiti jedan veoma zdrav, ali i ukusan obrok“, upozorila je Manaker za Eat This, Not That, prenosi Index.hr.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.