DF: Abazović i Joković pred izborom sopstvene sudbine
Demokratski front

"Potpuno je jasno da polovina ministara koja je glasala za TU ne može da radi sa onom polovinom koja je to odbila"

DF: Abazović i Joković pred izborom sopstvene sudbine

Demokratski front konstatuje da su Dritan Abazović i Vladimir Joković svojim jučerašnjim ćutanjem ignorisali javnu ponudu tog saveza o resetovanju odnosa parlamentarne većine, koja bi kroz model tehničke vlade bila zadužena da pripremi i organizuje parlamentarne, predsjedničke i lokalne izbore u jednom danu, saopštili su iz ovog saveza.

"Nakon što je izvjesno da je Abazovićeva vlada pala, i da ne postoji teoretska mogućnost da, posle svega, polovina ministara koji su bili za potpisivanje Temeljnog ugovora, nastavi da funkcioniše sa gotovo drugom polovinom koja je bila protiv potpisivanja, smatrali smo našu ponudu državničkom, odgovornom, i što je najvažnije, u interesu građana Crne Gore", navode oni.

Iz DF-a ističu da pošto je Vlada izgubila podršku dvije trećine poslanika koji su je podržavali, smatraju da su Abazović i Joković prvopozvani da odgovore na ponudu.

"Bez obzira na političke i ideološke razlike, vjerujemo da je ovaj predlog prihvatljiv većini respektabilnih političkih subjekata i da predstavlja jedini mogući izlaz iz postojeće krize.  Kako ignorisanje ove ozbiljne  društveno-političke krize ne može da traje u nedogled, pozivamo Abazovića i Jokovića da se u narednih nekoliko dana jasno odrede o našoj poštenoj ponudi, jer će ih u suprotnom DF prepustiti njihovoj sudbini", zaključuju oni.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.