CP: Pozivamo međunarodnu zajednicu da prekine svaku saradnju sa nedemokratskim režimom Dritana Abazovića

CP: Pozivamo međunarodnu zajednicu da prekine svaku saradnju sa nedemokratskim režimom Dritana Abazovića

Dritan Abazović i klika oko njega, kako su se dokopali vlasti, svoju moć pokušavaju da grade na policijskoj represiji, prijetnjama i zloupotrebi tužilaštva, poručuju iz Crnogorskog pokreta.

"Valjda vođeni sopstvenim asteničnim karakterom, okuraženi desetinama policajaca oko sebe, misle da strahom mogu ućutkati crnogorske patriote. Kao da nijesu ništa naučili od sličnih režima i sudbina onih koji su htjeli da vladaju represijom. Zaista bi bilo tragično po Crnu Goru da partija koja je osvojila 5% glasova na potonjim izborima zavodi u Crnoj Gori diktaturu, sprovodi represiju, hapsi ljude, pretresa im stanove uz maltretiranje porodice, privodi ih, a da na to ne dobije odgovor", navode u saopštenju.

Policijski režim Dritana Abazovića je, kažu, krenuo da suspenduje osnovno ljudsko pravo, zagarantovano svim međunarodnim poveljama, pravo na građanski otpor.

"To čak ne radi ni najnedemokratskiji režim u Evropi (ne računamo Rusiju i Bjelorusiju), Vučićev režim u Srbiji, jer je i njemu jasno da bi se time ogolio potpuno. Za razliku od iskompleksiranog Dučea, koji se samo na gluposti građana Crne Gore, koji dozvoljavaju da ih spolja dijele i antgonizuju, dokopao vlasti. Abazoviću, nijesmo i nećemo nikada zaboraviti suzavac bačen na Cetinje, gumene metke i šok bombe, nijesmo i nećemo nikada zaboraviti suzavac bačen na žene i đecu u Nikšiću za 13. jul, slomljenu ruku i modrice naše Ranke, sramne optužbe na račun antifašističkog i najgrađanskijeg, najevropskijeg sloja stanovništva Crne Gore za ekstremizam, fašizam, terorizam i slične gadosti!

Juče je policija upala u stan našeg člana, Bojana Zvicera, pretresala mu stan na užasavanje njegove porodice, supruge i malog đeteta, zatim ga privela u policiju, uzeli otiske prstiju i dlana i fotografisali ga, samo zato što je bio pripadnik Vojske Crne Gore, poznat po svom patriotizmu i beskompromisnoj ljubavi prema Crnoj Gori", dodaju u saopštenju.

Kako kažu, ponose se što je Zvicer njihov član.

"Ovakvi gestapovski metodi moraju alarmiratri međunarodnu zajednicu, tim prije što je ona svojim ponašanjem, podrškom anticivilizacijskim litijama i vjerskoj revoluciji, podrškom marionetskim vladama Beograda i Moskve, dovela Crnu Goru u ovakvu nesnošljivu situaciju, udaljavajući je sve više i više i od demokraskih standarda i od EU.

Pozivamo međunarodnu zajednicu da prekine svaku saradnju sa nedemokratskim režimom Dritana Abazovića, da pod hitno reaguje zvaničnim saopštenjima i upozna građane Crne Gore da se radi o nedemokratskoj i antievropskoj vladi, sa kojom neće biti daljih pregovora. Takođe tražimo od parlamentarnih partija koje su dale manjinsku podršku vladi Dritana Abazovića da pod hitno otkažu tu podršku, obore Vladu i pozovu svoje članove na građanski otpor, zajedno sa nama. Neće nam valjda Dritan Abazović uskraćivati elementarno građansko pravo na otpor nedemokratskom režimu i protest protiv nedemokratskog donošenja akata koji ugrožavaju teritorijalnu cjelovitost Crne Gore, čime se krši član 3. Ustava Crne Gore, i kojima se suspenduju zakoni Crne Gore! A sve one koji učestvuju u donošenju takvih akata upozoravamo da će kad – tad odgovarati pred zakonom.

Takođe smo dobili informaciju da je g-din Milan Sjekloća uhapšen samo zato što je pozivao građane na protest. Crna Gora postaje država poput Lukašenkove Bjelorusije i Putinove Rusije. Ionako Dritan Abazović i njegovi poltroni iz Ure, poput njihovih pandama u tim zemljama, prijete zatvaranjem medija", zaključuju u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.