Nastavljena isporuka ruskog gasa Njemačkoj preko Sjevernog toka
Ilustracija

Nastavljena isporuka ruskog gasa Njemačkoj preko Sjevernog toka

Isporuka ruskog gasa Njemačkoj preko gasovoda Sjeverni tok nastavljena je. Prema današnjim notifikacijama ruskog Gasproma isporuka je kapaciteta oko 30 odsto, naveo je na Tviteru šef njemačkog regulatora mreže Klaus Miler.

Gasovod je ponovno pokrenut posle redovnog godišnjeg remonta od deset dana.

Gasovod snabdijeva gasom uglavnom Njemačku, ali i brojne zemlje EU.

Uz argument da mu nedostaje turbina koja je na održavanju u Kanadi Gasprom je u junu smanjio svoje isporuke Evropi za 60 odsto.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je bio nagovijestio da bi gasovod mogao ponovo da krene, ali da će raditi sa 20 odsto kapaciteta od naredne nedelje ako Rusija ne dobije turbinu koja je bila na popravci u Kanadi.

To je zato što druga turbina treba da ide na redovno održavanje krajem jula.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.