Štajnamjer Đukanoviću: Budite sigurni da Njemačka podržava Crnu Goru na njenom putu ka EU
Đukanović i Štajnamjer, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Čestitka povodom 13. jula, Dana državnosti

Štajnamjer Đukanoviću: Budite sigurni da Njemačka podržava Crnu Goru na njenom putu ka EU

Predsjedniku Đukanoviću čestitku povodom 13. jula - Dana državnosti Crne Gore uputio predsjednik Savezne Republike Njemačke Frank-Valter Štajnmajer.

"Srdačno Vam čestitam u svoje ime i u ime svojih zemljaka povodom Dana državnosti Crne Gore – dana kada je Crna Gora prvi put u svojoj istoriji bila priznata kao nezavisna država 13. jula 1878. godine", započeo je Štajnamjer. 

Poručuje da Crnu Goru i Njemačku povezuje blisko partnerstvo, kako bilateralno, tako i kao saveznici u NATO savezu, kao partneri u međunarodnim organizacijama i u okviru Berlinskog procesa koji se vodi u cilju intenziviranja regionalne saradnje zemalja Zapadnog Balkana.

"Sada je ključno da se unaprijedi integracija Crne Gore u Evropsku uniju. Pregovori o pristupanju Vaše zemlje Evropskoj uniji su već prilično odmakli. Tim važnije je sada da se započeti proces sprovođenja reformi bez odlaganja, predanim, ciljanim radom vodi kraju. Budite sigurni da će Njemačka Crnu Goru na njenom putu u Evropsku uniju i ubuduće snažno podržati", zaključio je Štajnamjer.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.