Kovinić u prvom kolu Vimbldona protiv mlade Britanke
Danka Kovinić

Kovinić u prvom kolu Vimbldona protiv mlade Britanke

Crnogorska teniserka Danka Kovinić (27) igraće protiv Britanke Sonaj Kartal (20), trenutno 268. igračice na planeti, u prvom kolu Vimbldona.

Žrijeb je bio povoljan za Novljanku, koja je trenutno 88. igračica na svjetskoj WTA listi. Kovinić će prvi put od 2017. godine igrati u glavnom žrijebu naprestižnijeg takmičenja teniske sezone, a na Vimbldonu nikad do sad nije izborila 2. kolo.

Ukoliko pobijedi Kartal, Danku skoro izvjesno čeka meč protiv šampionke Rolan Garosa i prvoplarisane na WTA listi Ige Švjontek. Poljakinju Švjontek u prvom kolu čeka meč protiv Hrvatice Fet, koja je do glavnog žrijeba stigla kroz kvalifikacije.

Igračica iz Brajtona Kartal je do uvodne runde glavnog žrijeba Vimbldona stigla zahvaljujući specijalnoj pozivnici, kao domaća takmičarka. Ima šest ITF titula na malim turnirima. Specijalista je za igru na tvrdim podlogama, ima više treninga u nogama i iskustva u igri na travi od Danke, tako da Crnogorka u ovaj meč mora ući sa oprezom.

Naknadno će biti poznat datum i termin meča. Ukoliko izbori 2. kolo Vimbldona, Danku čeka novi napredak na WTA listi. U odličnoj je poziciji da do kraja sezone i novembra popravi plasman, budući da praktično ne brani poene iz prošle godine u tom periodu, prenosi Pobjeda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.