Janković umakao policiji, dvije osobe uhapšene
Ilustracija

Ko su uhapšeni u jučerašnjoj akcii policije

Janković umakao policiji, dvije osobe uhapšene

Policija traga za Baraninom Stefanom Jankovićem (27) koji je pobjegao inspektorima Specijalnog policijskog odjeljenja i Sektora kriminalističke policije tokom jučerašnje akcije, dok su njegov brat Martin (25) i njihov sugrađanin Marko Peruničić uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Kako je Pobjedi nezvanično saopšteno, akcija je realizovana nakon što su prikupljeni dokazi protiv trojice osumnjičenih koje istražitelji označavaju kao članove škaljarskog klana.

Inspektori su, kako je rečeno Pobjedi, tokom bijega Jankovića upotrijebili i oružje, ali nijesu uspjeli da ga spriječe da im umakne.

Da akcija nije okončana uspješno, potvrdili su i iz Uprave policije, ne otkrivajući broj uhapšenih lica, kao ni inicijale osumnjičenih. Takođe, nije saopšteno ni koje se krivično djelo stavlja na teret uhapšenima.

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije, postupajući po nalozima nadležnog državnog tužilaštva, pretresli su više lokacija i ,,uhapsili nekoliko osoba“.

Naveli su da su akciju hapšenja i pretresa sproveli pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja u saradnji sa Sektorom kriminalističke policije.

Kako kažu u policiji, jedno lice je, prilikom pretresa njegovog stana, pobjeglo.

"Policija preduzima intenzivne radnje na lociranju i lišenju slobode ovoga lica. U toku su dalje policijsko-tužilačke radnje i pretresi na ostalim lokacijama, te će nakon završetka istih javnost biti blagovremeno obaviještena", saopšteno je iz Uprave policije.

Barska policija je u avgustu 2018. godine pretresom stana i drugih prostorija koje koriste Jankovići zaplijenila veću količinu oružja, eksploziva, kao i blindirano vozilo. Njihovi stanovi tada su pretreseni u sklopu aktivnosti usmjerenih na pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih lica i članova organizovanih kriminalnih grupa i njima bliskih lica.

Marko Peruničić je brat Miloša Peruničića koji je ubijen 2. juna 2020. godine u Marbelji u Španiji. Peruničić je ubijen usred dana, naočigled brojnih prolaznika. Peruničić je bio blizak kriminalnom klanu pokojnog Alana Kožara iz Bara, jednog od glavnih saradnika ,,škaljaraca“, koji je ubijen u Grčkoj krajem jula 2020. godine. Miloš Peruničić bio je žrtva nastavka obračuna između ,,škaljaraca“ i ,,kavčana“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.