Zaplijenjeno 1.120 paketa cigareta vrijednosti 850.000 eura

Zaplijenjeno 1.120 paketa cigareta vrijednosti 850.000 eura

Uprava prihoda i carina (UPC) saopštila je da su službenici te institucije, sprovedeći akciju spriječavanja krijumčarenja duvanskih proizvoda u Slobodnoj zoni Luke Bar, otkrili skriveni magacin - kontejner u kom se nalazilo 1.120 paketa cigareta čija se vrijednost procjenjuje na 850.000 eura.

Cigarete brendova Montreal i Cosmopolitan nisu nigdje evidentirane zbog čega se sumnja da se radi o zalihama koje šverceri nijesu mogli iznijeti iz Slobodne zone, saopšteno je iz UPC.

Tokom akcije pod nazivom "Zaključavanje", sprovedene po naređenju direktora UPC Rada Miloševića, prekontrolisani su svi kontejneri u Luci Bar.

UPC će izvještaj o zatečenom stanju dostaviće nadležnom Tužilaštvu na ocjenu da li ima elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

"Pojačan je nadzor na svim graničnim prelazima, a detaljno se prate i regularne pošiljke cigareta koje tranzitiraju kroz Crnu Goru. U poslednjih nekoliko nedjelja Uprava prihoda i carina oduzela je 148.139 paketa cigareta", objavila je UPC.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.