Abazović sa guvernerom Centralne banke Crne Gore: Raduje sjajna situacija u bankarskom sektoru
Dritan Abazović i Radoje Žugić, Foto: Vlada Crne Gore

Abazović sa guvernerom Centralne banke Crne Gore: Raduje sjajna situacija u bankarskom sektoru

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sastao se danas sa guvernerom Centralne banke Crne Gore Radojem Žugićem.

Prilikom sastanka Žugić je upoznao Abazovića sa aktuelnom situacijom u bankarskom sektoru Crne Gore i istakao zadovoljstvo zbog stabilnosti, likvidnosti i pozitivnih parametara u bankarskom sektoru koji funkcioniše na najvišem nivou.

U vezi sa tim, Žugić je naveo da je to proizvelo uvećanje depozita privatnih i pravnih lica u državi i da su oni najveći otkad se vrše mjerenja u Crnoj Gori, što je rezultiralo umanjenje kamatnih stopa i bolju situaciju u bankarskom sektoru nego 2019. godine.

Guverner je Abazovića upoznao sa izazovima bankarskog sektora u prethodnom periodu naročito u kontekstu primjene nove bankarske regulative, usaglašene sa najboljim standardima i praksama evropskog centralnog bankarstva.

Abazović je izrazio veliko zadovoljstvo zbog činjenice da bankarski sektor funkcioniše bez ikakvih problema, ističući da to najbolje govori o ukupnoj stabilizaciji ekonomskih prilika.

U tom smislu,  Abazović je naglasio važnost pozitivnih parametara u bankarskom sektoru u kontekstu predstojeće krize izazvane agresijom Rusije na Ukrajinu i istakao nadu da će pomenuti sektor nastaviti da i ubuduće bilježi odlične rezultate.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.