Federer: Gledao sam kratko meč Nadala i Đokovića prije nego što sam otišao na spavanje
Federer

Federer: Gledao sam kratko meč Nadala i Đokovića prije nego što sam otišao na spavanje

Švajcarski teniser Rodžer Federer izjavio je da nije u potpunosti ispratio duel dvojice najvećih rivala Novaka Đokovića i Rafaela Nadala na Rolan Garosu. Federer je rekao da je meč Đokovića i Nadala gledao kratko, prije nego što je otišao na spavanje.

Španac je u četiri seta eliminisao Novaka u četvrtfinalu turnira u Parizu, a potom i stigao do 14. titule u Bulonjskoj šumi.

"Nisam gledao finale, ali jesam malo gledao četvrtfinale pre nego što sam otišao da spavam. Generalno, nevjerovatno je to što je Rafa postigao. Rekord Pita Samprasa, koji sam ja oborio, bio je 14 grend slem titula, a sada je Nadal osvojio 14 puta Rolan Garos. Bio sam srećan zbog njega i skidam mu kapu. Posle desetog-jedanaestog puta sam već mislio: 'Ovo je nemoguće'. Nastavlja da pomjera granice, gigantski uspjeh", rekao je Federer.

Jedan od članova "velike trojke" potvrdio je da nije završio karijeru i da planira da se vrati profesionalnom igranju tenisa.

"Da, definitivno", rekao je Federer za švajcarski list Tages-Ancajger, na pitanje da li želi da igra i naredne godine.

"Kako i gdje, još ne znam, ali to je moja ideja. Ove godine nisam planirao ništa drugo da igram osim Lejver kupa i Bazela. Sezona će ionako biti gotova posle turnira u Bazelu. Važno mi je da se ponovo osposobim kako bih mogao u potpunosti da treniram. Ako to uspijem, onda mogu da biram na koliko ću turnira igrati", naveo je slavni švajcarski teniser.

Lejver kup će biti održan krajem septembra u Londonu.

"Lejver kup je dobar početak, ne moram da igram pet mečeva u šest dana. Onda ću moći da igram i u Bazelu", rekao je Federer.

ATP turnir u Bazelu je na programu od 24. do 30. oktobra.

Švajcarac, koji je tokom svoje više od 20 godina duge karijere osvojio 103 trofeja, odigrao je samo šest mečeva 2020. i 13 u 2021. godini.

Federer je poslednji meč odigrao na Vimbldonu prošle godine, a trenutno zauzima 50. mjesto ATP rang-liste.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.