Orlandić: Bićemo najžešći protivnici suštinske prodaje Aerodroma Crne Gore
Danilo Orlandić, Foto: SD

Orlandić: Bićemo najžešći protivnici suštinske prodaje Aerodroma Crne Gore

Socijaldemokrate se najoštrije protive zvanično iskazanoj namjeri ministra ekonomije da suštinski proda Aerodrome Crne Gore, prepuštajući ih stranom koncesionaru, na čiji žiro-račun bi se, umjesto u budžet, slivala svake godine desetine miliona eura izvjesne dobiti, saopštio je danas potpredsjednik Socijaldemokrata Danilo Orlandić.

"Donošenje takve odluke bi predstavljalo ekonomski poraz, protiv kojeg će se SD boriti i izboriti, a treba podsjetiti da smo ozbiljnim i posvećenim radom osujetili pokušaj 41. Vlade, tj. pojedinih ministara, da Aerodrome daju pod koncesiju kompaniji koja je unaprijed viđena za pobjednika", naveo je Orlandić.

Vjeruje da svi znaju o kojoj se radi i da se iskreno nadaju da će novi ministri, nakon stručne i arguelmentovane rasprave, ipak promijeniti mišljenje i dati šansu drugim modelima razvoja aerodroma.

"Aerodromi Crne Gore su jedino preduzeće u regionu i šire koje, za vrijeme najveće krize u vazduhoplovstvu prouzrokovane korona virusom nijesu bili korisnik državne pomoći, niti jedan cent kredita nisu uzeli za poslovanje. A neki pak mnogo hvaljeni aerodromi koji se spominju, su još uvijek korisnici pomoći države", zaključio je Orlandić.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.