Ministarstvo rada i socijalnog staranja: Isplata dječijih dodataka planirana od septembra nije ugrožena
Ilustracija

Za tu namjeru izdvojena sredstva u visini od 27 miliona i 400 hiljada eura

Ministarstvo rada i socijalnog staranja: Isplata dječijih dodataka planirana od septembra nije ugrožena

Iz Ministarstva rada i socijalnog staranja oglasili su se povodom interesovanja o isplati dječijeg dodatka.

"S obzirom na veliko interesovanje javnosti i medija u vezi sa isplatom dječjeg dodatka koja je planirana od septembra ove godine, obaviještavamo javnost i medije da su Zakonom o budzetu za 2022. godinu za tu namjenu planirana sredstva u iznosu od 27.400.000,00 eura. Tehničkim rebalansom budzeta u maju su predviđena sredstva za isplatu dječjeg dodatka do 18 godina u skladu sa zakonom. Ministarstvo rada i socijalnog staranja radi na izradi svih smjernica za roditelje u vezi sa prijavama, a javnost će biti blagovremeno obaviještena o načinu i uslovima prijave za dodatak, za djecu do 18 godina", navode u saopštenju.

Dodaju: "Do sada je za dječji dodatak isplaćeno 8.999.332,83€ (za XII/2021 i  I, II, III i IV/2022), a do kraja godine za isplatu dječjih dodataka preostalo je 18.510.667,17€. Iz gore navedenog proizilazi da su sredstva za isplatu dječjeg dodatka obezbjeđena u budzetu i da isplata dječjeg dodatka koja ja planirana od septembra nije ugrožena".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.