Knežević najavio proteste Zećana, a Ivanović mogućnost povlačenja zakona

"Zeta da dobije status samostalne opštine"

Knežević najavio proteste Zećana, a Ivanović mogućnost povlačenja zakona

Zeta treba da dobije status samostalne opštine, ali to treba uraditi na ustavan način, a ne na štetu građana, saopšteno je u emisiji Press Plus na Adria televiziji, u kojoj su učestvovali predsjednik DNP-a Milan Knežević i šef poslaničkog Kluba SNP-a Dragan Ivanović. Knežević je najavio moguće proteste, a Ivanović da će SNP povući podršku predlogu zakona, ako bude na uštrb interesa građana Zete.

Knežević je kazao da se iza inicijative o samostalnoj opštini Zeta krije protivzakonita i protivpravna odluka.

“Kolega Ivanović i ne zna šta je potpisao zajedno sa kolegama iz URE, SDP-a, Bošnjačke i naravno DPS-a. Dakle, radi se o protivustavnom i protivzakonitom predlogu zakonu o teritorijalnoj organizaciji, a sve je to politika čiji je dio bio i odlaganje izbora, koji su, takođe, protivustavno i protivzakonito odloženi za 23. oktobar“, naveo je Knežević.

Ivanović je saopštio da je moguće povlačenje inicijative o samostalnoj opštini Zeta, ukoliko bi ona bila na štetu građana.

“SNP neće podržati nijednu inicijativu koja je na štetu građana Zete, pa ni ovu. SNP ni u kom slučaju neće glasati za to i povući će inicijativu, ako nije u interesu građana“, kazao je Ivanović, dodajući da mora da vidi i studiju održivosti samostalne opštine.

Knežević je najavio podnošenje amandmana na predloženi zakon iza kojeg su stali DPS, SNP, URA, SDP i Bošnjačka stranka.

“Ukoliko gospodin Ivanović ne povuče potpis sa predloga zakona, mi ćemo da podnesemo amandmane. Ponavljam još jednom – amandmanima ćemo jasno definisati sve što treba da pripadne Zeti i jasno ćemo definisati da građani Zete imaju pravo glasa i na ovim izborima 23. oktobra, kao što su to pravo imali i građani Malesije“, kazao je lider DNP.

Knežević je najavio i proteste građana Zete, ukoliko ne budu dobili ono što im po svemu pripada.

“Jasno je da će se Zećani pobuniti. Vjerujte, ovo nema veze sa političkom pripadnošću. Svaki Zećanin će vam reći da žele ono što im pripada, a ne invalidnu opštinu“, istakao je Knežević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.