Čavušoglu: Zelenski želi da se sastane sa Putinom
Volodmir Zelenski

Čavušoglu: Zelenski želi da se sastane sa Putinom

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski je tokom razgovora sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom rekao da želi da se sastane sa Vladimirom Putinom, rekao je turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu, prenose ruski mediji.

Razgovor predsjednika Ukrajine i Turske vođen je dan ranije, 30. maja.

"Baš juče, tokom pregovora, Zelenski je izrazio želju da se sastane sa Putinom. Turska nastavlja svoje težnje (da organizuje pregovore)“, rekao je Čavušoglu agenciji Anadolija.

Posle razgovora sa predsjednikom Turske, Vladimir Zelenski je na Tviteru napisao da su razgovarali o prijetnjama koje se odnose na bezbjednost hrane i načinima za deblokadu ukrajinskih luka.

Iste teme pominju se u saopštenju za javnost iz kabineta turskog predsjednika.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.