Foto: Radio Crna Gora

Zenka saopštio da trenutno ne postoje uslovi za rad

"Prekinuta sjednica SO Ulcinj, na Vladi da preduzme korake"

Ko će voditi Ulcinj u naredne četiri godine ni danas nije poznato, jer je konstitutivna sjednica Skupštine opštine opet prekinuta. Sjednici su prisustvovala 32 odbornika, ali je bila odsutna predsjedavajuća Jasmina Hasa, najstarija odbornica u ulcinjskom parlamentu.

Ona je dopisom obavijestila skupštinsku službu da iz zdravstvenih razloga ne može voditi današnju sjednicu, a predsjednik Opštinske izborne komisije Ulcinj Vladimir Filipović je konstatovao da je sljedeći najstariji odbornik Mehmet Zenka, koji je kratko vodio a potom prekinuo sjednicu, konstatujući da se nijesu stekli zakonski uslovi za njen nastavak.

"U želji da ne zagazimo u kršenje zakona mi smo prekinuli sjednicu. O tome ćemo obavijestiti Vladu Crne Gore i Ministarstvo javne uprave da preduzme dalje korake”, rekao je Zenka za Radio Crne Gore.

Ardian Mavrić, odbornik Force i kandidat formirane nove parlamentarne većine za predsjednika SO Ulcinj, kazao je da je današnji način sudjelovanja odbornika u lokalnom parlamentu očekivan.

"Očekivali smo da će se opstrukcija nastaviti do zadnjeg trenutka. To je taj nedemokratski način držanja vlasti, iako je većina već ozvaničena i da ona mora na demokratski način da bude izabrana, kao i predsjednik skupštine i predsjednik opštine. Mi očekujemo da će Vlada Crne Gore sjutra preduzeti mjere iz svojih nadležnosti i da će brzo biti sazvana sjednica i da će biti izabran predsjednik, čime bi skupština bila konstituisana”, rekao je Mavrić.

Podsjetimo da je Ministarstvo javne uprave, dopisom upozoravala predsjedavajuću i sve odbornike da su dužni po zakonu da održe konstitutivnu sjednicu do 1. juna ili Vlada preuzima kontrolu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.