Rusija uzvraća udarac: Zabranjen ulazak Bajdenu, Blinkenu, šefu CIA...
Ilustracija

Rusija uzvraća udarac: Zabranjen ulazak Bajdenu, Blinkenu, šefu CIA...

Rusija je saopštila da je zabranila ulazak u zemlju za 963 američkih državljanina, uključujući predsjednika Džozefa Bajdena, državnog sekretara Entonija Blinkena i šefa Centralne obavještajne agencije (CIA) Vilijama Bernsa.

Ministarstvo spoljnih poslova je u saopštenju naglasilo da je ovaj korak odgovor na sankcije koje SAD stalno namijeću Rusiji i upozorilo da će "neprijateljske akcije" i dalje dobijati "odgovarajući odgovor", prenose ruski mediji.

"Rusija ne traži konfrontaciju i otvorena je za iskren dijalog uz uzajamno poštovanje, odvajajući američki narod, koji poštuje, od vlasti SAD, koje podstiču rusofobiju, i onih koji im služe", navelo je ministarstvo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.