Abazović nakon sastanka sa Mišelom: Vrata EU su nam širom otvorena
Foto: Twitter

"Ovu šansu ne smijemo da propustimo"

Abazović nakon sastanka sa Mišelom: Vrata EU su nam širom otvorena

Najvažnija poruka jeste da su vrata EU prema Crnoj Gori otvorena i da mi ovu šansu ne možemo da propustimo. U EU postoji velika energija i entuzijazam za to, ocijenio je premijer Dritan Abazović nakon sastanka sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarl Mišelom.

"Svi u CG moramo da budemo veoma optimistični bez obzira što su teška vremena u smislu dešavanja na istoku Evrope, nakon agresije Rusije nad Ukrajinom. Smatram da Crnas Gora ovu šansu mora da iskoristi. Prenio sam sve poruke i sve naše obaveze, izuzetno su zadovoljni što je počela da funkcioniše pravda u CG. Imali smo upita koji su prioriteti vlade i kada mislimo da možemo donijeti neke krucijalne odluke koje podrazumjevaju širi konsenzus, širi društveni dogovor, prije svega u parlamentu. Objasnili smo koji su prioriteti. Apelujem na političke subjekte da stavimo nacionalne interese Crne Gore na prvom mjestu. Kao i da u okviru češkog predsjedavanja EU dobijemo završna mjerila.To bi bila jedna izuzetna situacija, nadam se da ćemo je iskoristiti. Ostaje još puno posla", naveo je on

Istakao je da je ovo prilika koja se rijetko ukazuje i da u ovakvoj geopolitičkoj situaciji misli da možemo da iskoristimo priliku da Crna Gora bude pozitivan primjer.

"Ovo će biti motiv za političare da prenesemo optimizam i pokušamo da idemo naprijed", kazao je on medijima nakon sastanka sa Mišelom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.